Tietosanakirja yhteisö |Tietosanakirja Vastauksia |Lähetä kysymys |Sanasto Tieto |Tallennettu tieto

Tyyppi :[|jpg|gif|jpeg|png|] Tavu :[<2000KB]
| Tarkista koodi :
Kaikki vastauksia [ 1 ]
[Vierailija (112.21.*.*)]vastauksia [Kiinalainen ]Aika :2022-02-09
Paras joukkue

NBA-historian kymmenen parasta joukkuetta sijoittuvat Celticsin 3 kertaa, Lakersin 2 kertaa ja Bucksin listalla.

Jotkut fanit sanovat, että Celticsin pitäisi olla paras joukkue voittamaan tällainen mestaruus; on monia ihmisiä, jotka ajattelevat, että Bulls on NBA-historian paras joukkue, koska he voittivat 72 peliä runkosarjassa; ja jotkut fanit ajattelevat, että Warriors on paras joukkue sydämessään, koska Warriors voitti 73 voittoa ja 9 tappiota runkosarjassa, rikkoen Bullsin kaudella 1995-96 tekemän ennätyksen. Se on joukkue, jolla on NBA-historian paras yhden kauden runkosarjaennätys.

Katsotaanpa ensin mestaruusjoukkueiden sijoitusta eri aikoina:
10. Celtics kaudella 1963-64

He pääsivät pudotuspeleihin 59-21-ennätyksellä runkosarjassa. Pudotuspeleihin pääsemisen jälkeen Celtics pysyi vahvana ja eteni itäisen konferenssin finaaleihin asti ja eliminoi helposti vastustajansa Itäisen konferenssin finaaleissa voittaakseen Itäisen konferenssin mestaruuden 4-1-tuloksella. Finaalissa Celtics osoitti supervoimansa voittamalla Chamberlainin johtamat Warriorsin 4-1 voittaakseen mestaruuden, joka on myös kuudes kahdeksasta peräkkäisestä mestaruudestaan, Celtics on kelttiläisen dynastian huipulla, eivätkä muut joukkueet voi ravistella sitä.

9. Celtics kaudella 1960-61
Tällä kaudella Celticsin runkosarjan ennätys on edelleen hyvä, sillä 57-22 tappioennätys etenee pudotuspeleihin, Celticsin vahvuus pudotuspeleissä on huomattavasti suurempi kuin vastustajien, saavuttaen 8 voittoa ja 2 tappiota, erityisesti kahdeksassa voitossa, 3 voitosta piste-ero on jopa 20 pistettä, tai pudotuspeleissä voidaan nähdä, että sen vahvuudessa on monia kauhuja. Finaalissa he voittivat mestaruuden 4-1 yhteisvoitolla Hawksista (sitten kotona St. Louisissa, joka oli osa Läntistä konferenssia), joka oli myös kolmas Celticsin kahdeksasta peräkkäisestä mestaruudesta.

8. Lakers kaudella 1984-1985
Tällä kaudella Lakers voitti runkosarjassa 62-20 ja voitti Läntisen konferenssin. Pudotuspeleihin edetessään Lakers osoitti täysin vahvuutensa ja eliminoi helposti Sunsin, Blazersin ja Nuggetsin. Finaalissa, vanhaa kilpailijaa Celticsiä vastaan, Lakers hävisi ensimmäisessä pelissä 34 pisteellä, mikä on myös suurin piste-ero näiden kahden joukkueen historiassa. 38-vuotiaana Jabbar oli taantumassa Robert Parrishin "keskittyneen hoidon" alla. Mutta sitten Lakers nousi voimakkaasti, ja Abdul-Jabbar näytti myös toiselta keväältä, ja lopulta Lakers voitti mestaruuden 4-2-yhteisvoiton jälkeen Celticsistä kuuden suuren pelin jälkeen.

7. Bucks kaudella 1970-71
Bucksilla oli selkeä etu tällä kaudella, ja ennen kautta he vaihtoivat tähtivahti "Big O" Oscar Robertsonin, ja juuri tämän tähtivahdin saapuminen toi arvokasta kokemusta Bucksille, paransi joukkueen voimaa ja saavutti lopulta huikeat 66 voittoa ja 16 tappiota runkosarjassa. Pudotuspeleissä Bucks osoitti joukkueen ylivoiman häviten vain kaksi 12 pudotuspeliottelustaan, eliminoiden helposti San Francisco Warriorsin ja Los Angeles Lakersin, ja finaalissa pyyhkäisi Baltimore Bulletsin (Wizardsin edeltäjä) voittaakseen mestaruuden.

6. Bulls kaudella 1990-1991
Tällä kaudella Bulls hävisi kaikki kolme otteluaan kolmessa ensimmäisessä ottelussa ja voitti sitten useita peräkkäisiä otteluita Jordanian johdolla ja päätti runkosarjan lopulta ennätyksellisellä 61 voitolla ja 21 tappiolla. Pudotuspeleissä Jordan johti Bullsin ensin newyorkilaisen Knicksin ja pudotti sitten Philadelphia 76ersin ja pyyhkäisi puolustavan mestarin Pistonsin itäisen konferenssin finaalista. Finaalissa Jordan esiintyi silmiinpistävästi johdattaen Bullsin ja Lakersin viiteen erään ja voitti lopulta Lakersin yhteistuloksella 4-1 voittaakseen ensimmäisen NBA-mestaruuden 25 vuoden joukkueen historiassa. Se oli myös Jordanin ensimmäinen kruunu, Jordan voitti myös NBA-finaalien arvokkaimman pelaajan, Bull Dynastian virallisesti avattu.

5. 76ers kaudella 1966-67
Tämän kauden 76ers vaihtoi päävalmentajaa, ja siellä oli myös pisteytyskone Chamberlain, joka noudatti valmentajan neuvoja, vähensi henkilökohtaista ammuntaa, lisäsi syöttöä, ja vaikka henkilökohtaiset pisteet laskivat, ammuntaprosentti kasvoi ja auttoi lopulta joukkuetta saavuttamaan runkosarjan ennätyksen 68 voittoa ja 13 tappiota ja rikkoi tuolloin NBA-ennätyksen. Pudotuspeleissä 76ers pudotti Cincinnati Royalsin, Boston Celticsin, ja päätti Celticsin kahdeksan ottelun voittoputken. Finaaliin yltänyt 76ers voitti lopulta joukkueen historian toisen mestaruuden kuuden suuren pelin jälkeen san francisco warriorsia vastaan 4-2.

4. Lakers kaudella 1986-87
Tällä kaudella Lakersilla on runkosarjaennätys 65 voittoa ja 17 tappiota, jotka ovat liigan ykkössijalla. Pudotuspeleissä he alkoivat osoittaa ylivoimaa, ja vastustajat olivat hieman heikompia, he eliminoivat vastustajat helposti koko tason ja hävisivät yhden kolmesta ensimmäisestä kierroksesta. Finaalissa, kohdatessaan vanhan kilpailijan Celticsin, Lakers taisteli Celticsin kanssa kuudessa ottelussa ja voitti lopulta Celticsin 4-2 voittaakseen mestaruuden.

3. Celtics kaudella 1985-86
Tällä kaudella Celticsin aloituskokoonpanoa voidaan kuvata melko ylelliseksi, josta Bird, Dennis Johnson, McHale, Parrish ja muut 4 ovat Hall of Fameja, ja Bill Walton penkillä on myös Hall of Famer, mikä osoittaa, että heidän voimaaan ei voida aliarvioida. Mutta tuolloin kilpailu liigassa oli myös erittäin kovaa. Runkosarjan lopussa Celtics saavutti hyvän tuloksen 67 voitosta ja 15 tappiosta edetäkseen pudotuspeleihin, minkä jälkeen myös Celtics eteni finaaliin..Finaalin vastustajat olivat Rockets, jolla oli Olajuwonin ja Ralph Sampsonin sisäkaksikko, ja tällä hetkellä Olajuwon oli vielä toisen vuoden tulokas, jolla oli vähän kokemusta, ja lopulta Celtics voitti Rocketsin 4-2 ja nosti menestyksekkäästi 16: nnen mestaruuspalkinnon joukkueen historiassa...
2. Bulls kaudella 1995-1996

Tämän kauden Bulls-kausi, runkosarjassa ennätyksellisellä 72 voitolla ja 10 tappiolla, pääsi onnistuneesti pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä Bulls osoitti ylivoimaa ja erottui Miami Heatia, New York Knicksiä ja Orlando Magicia vastaan ja hävisi vain yhden pelin edetäkseen finaaliin. Finaalissa Bulls voitti Supersonicsin 4-2 kuudessa ottelussa ja voitti kauden NBA-mestaruuden. Samalla härkä aloitti myös toisen dynastisen ajanjakson.

1. Warriors kaudella 2016-17
Warriors toivotti durantin tervetulleeksi, joka viimeisteli runkosarjassa 67-15. Itse asiassa Warriorsin ylivoima on erittäin vahva, ja pudotuspeleissä he eliminoivat helposti vastustajansa edetäkseen finaaliin. Finaalissa, kohdatessaan Cavaliersin, jota johti vanha kilpailija James, Warriors ei toistanut samoja virheitä, voitti puhtaasti Cavaliersin 4-1, kosti edellisistä finaaleista ja voitti mestaruuden. Warriorsilla oli pudotuspeleissä 16-1-ennätys, joka ohitti Lakersin vuosina 2000-01 (15-1) ja nousi NBA-historian voitokkaimmaksi joukkueeksi. Warriors on voittanut kolme mestaruutta neljässä vuodessa ja aloittaa oman dynastiansa.